MCM bouwt nieuw in Marknesse

12 november 2019 15:00 12 november 2019
De wanden van de nieuwbouw worden voorzien van isolatiemateriaal. Daarna kan de buitenwand bevestigd worden. Het eerste deel van de vloer is gestort en de afgelopen nacht gevlinderd. Een koud klusje, maar alles ziet er strak uit! De vloer van de afdeling RVS Constructie en van uitgaande goederen is daarmee gereed.
isolatie buitenwand nieuwbouwIsolatie plaatsen buitenwand (foto Klaas Eissens)

betonvloer storten
Storten van de betonvloer (foto Klaas Eissens)

25 oktober 2019
De contouren van het nieuwe pand worden steeds meer zichtbaar. Een gedeelte van de spanten met de liggers van de kraanbanen staat overeind. De eerste wand- en dakplaten zijn ook geplaatst. Door de geperforeerde beplating kan geluid flink gereduceerd worden. Dat is prettiger werken voor onze medewerkers. Met pannenbier vierden we samen met de bouwers het hoogste punt.
Spanten en dakbedekking nieuwbouw MCMSpanten en dakbedekking nieuwbouw MCM (foto Klaas Eissens)

Algemeen directeur Cor van Vilsteren geeft in een filmpje een korte toelichting op de vorderingen van de bouw.

14 oktober 2019
De eerste spanten van de nieuwbouw van MCM zijn geplaatst. Op 9 meter hoogte liggen ook de eerste dakplaten erop. Daarnaast is de fundering gestort. Bij het krieken van de dag levert dat een mooi plaatje op.
191014_Dakplaten en fundering nieuwbouw MCM
Fundering storten en dakplaten plaatsen in de vroege ochtend (foto Freek Lammers)

191003_Spanten plaatsen nieuwbouw MCM
Spanten plaatsen

16 september 2019
 
MCM medewerkers hebben een kijkje genomen op hun toekomstige werkplek. Door het heien van elf kilometer heipalen zijn de contouren zichtbaar geworden. De productieruimte wordt straks 9 meter hoog, 58 meter breed en 160 meter lang. Hierin kan MCM nog efficiënter produceren. Logistiek gezien gaan materialen aan de ene kant de productiehal in en na bewerkingen er aan de andere kant weer als metalen halffabricaat uit.
Medewerkers nemen een kijken bij hun toekomstige werkplek - foto Klaas EissensMCM medewerkers op hun toekomstige werkplek (foto Klaas Eissens)
Klik hier voor het filmpje waarin technisch directeur Mark Hilderink een toelichting geeft op de bouw.

6 september 2019
Deze week zijn de eerste palen in de grond geslagen voor nieuwbouw van MCM. Vlak bij onze huidige vestiging bouwen wij een nieuw pand bestaande uit kantoor en 9500m2 productieruimte. De totale productie van metalen halffabricaten brengt MCM daarmee samen op één locatie aan de J. Marisstraat in Marknesse.

In Marknesse hebben we een mooi en levendig bedrijventerrein met toekomstmogelijkheden. Dat is van belang voor de leefbaarheid in het dorp en de regio. Daarnaast is Marknesse goed bereikbaar vanuit Overijssel, Friesland en natuurlijk Flevoland.

MCM vervaardigt metalen halffabricaten voor machineproducenten in diverse sectoren. Zowel plaatwerk, verspaning als las- en constructiewerk wordt in Marknesse verzorgd. Door alles in één pand onder te brengen verwachten we logistiek voordeel te halen. Op de nieuwe locatie zal extra aandacht worden besteed aan de werkplekken voor de medewerkers: ten aanzien van klimaatbeheersing, luchtkwaliteit en geluid voldoen deze aan de nieuwste eisen.

Begin september is gestart met het slaan van de eerste heipalen. We streven ernaar dat aan het einde van 2019 het pand wind- en waterdicht zal zijn. Naar verwachting zullen we het pand rond september 2020 kunnen betrekken.
Impressie nieuwbouw MCMEen impressie van de nieuwbouw van MCM

Start nieuwbouw MCM gemeente NOPv.l.n.r wethouder Hans Wijnants, technisch directeur Mark Hilderink, algemeen directeur Cor van Vilsteren, wethouder Wiemer Haagsma (foto gemeente Noordoostpolder)


Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mailadres:
Je bericht:
Los de bovenstaande som op: