Toekomst in de maakindustrie

17 juli 2018 17:44 MCM is met andere bedrijven in de metaalsector, ROC Friese Poort, UWV, WerkCorporatie en gemeente Noordoostpolder een pilot gestart omdat de sector staat te springen om gekwalificeerde mensen uit de regio. Met de pilot 'Toekomst in de Maakindustrie' willen we mensen vanuit de bijstand of WW opleiden voor een baan in de maakindustrie. Maandag 16 juli werd de intentieverklaring ondertekend om de aftrap te markeren. Het project is uniek. De deelnemende bedrijven werken samen om goed personeel te vinden. En voor het opleiden van de kandidaten wordt een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) ingezet.

Initiatief vanuit bedrijfsleven
In de Noordoostpolder staan veel mooie bedrijven die onderdelen maken voor machines, voertuigen, boten en diverse installaties. Acht organisaties hebben de handen ineen geslagen voor deze pilot. Naast MCM zijn dat Zuidberg Frontline Systems B.V., Suplacon, Kamplacon, Kampstaal - GB Steel Group, Tolsma-Grisnich, Polder Staal Producties B.V. en Geesinknorba B.V.

De komende weken kijken UWV en WerkCorporatie naar de kandidaten die voor de pilot in aanmerking komen. Zij worden uitgenodigd voor een kennismakingsdag om te ontdekken wat werken in de metaalsector in houdt. In september gaan de mogelijk nieuwe medewerkers kijken bij de deelnemende bedrijven. Is er over en weer een match? Dan kan de medewerker in oktober starten bij ROC Friese Poort met een gerichte opleiding.

De opleidingstrajecten worden gefinancierd vanuit het Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) en Servicepunt Techniek Flevoland. Gemeente Noordoostpolder coördineert de pilot. 


Er zijn nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Je naam:
Je e-mailadres:
Je bericht:
Los de bovenstaande som op: